Sportlovstider och snö snö, massor av snö!

Just nu är det ju som bekant helt galet mycket snö, härligt tycker jag! Speciellt när man kan njuta av det fina vintervädret och åka skidor på sjön, åka pulka eller nåt annat kul.

Skotta snö är jag lite less på i ärlighetens namn, men man får sig ju ett redigt träningspass som även gör nytta. Och så kan man passa på att prata lite med sina grannar, ge någon äldre person ett handtag, och ha trevligt tillsammans. Snö är bra för grannsämjan, här på Masugnsvägen iallafall. Och så får man ju avsluta med en snöängel i djupsnön!



Nu är det sportlovstider, och jag hoppas att den här extrema (för småland) mängden snö gör att många gärna stannar hemma och njuter av ett lugnt och klimatsmart sportlov istället för att ta bilen eller flyget till nån skidort långt borta. Själv har jag hållit mig till längdskidor rakt ut från husknuten, men det vore ju fint att testa någon av de lokala skidbackarna nu när det ändå finns tillfälle! Jag har sedan alla år i Skåne donerat min alpinutrustning till den delen av min familj som bor hemma i Norrbotten, men just nu hade jag gärna haft mina telemarksskidor här i Småland.

Nej nu får det bli lite mer OS-tittande igen, vilka tider det är för oss sportgalningar! :-)

/ida

RSS 2.0