Jag testar LED-lampor

Oj vad fort det går varje år! (Nu blev det ett julrim till och med fast jag inte tänkte på det, haha) Snart är det jul. Det var det jag tänkte skriva. Och det händer så himla mycket roliga och bra saker... och jag är kass på att uppdatera min blogg... ja ja, nu är jag igång med det iallafall!

Jag har testat några LED-lampor. En för 99 kr från Clas Ohlson i Växjö och en för 59 kr från samma ställe. De var ju ganska billiga för att vara LED, men tyvärr kan jag inte säga att jag är supernöjd med dem. Den billigaste (tror att märket hette North) har rätt kallt sken, så man får ha den i en fönsterlampa med t ex röd skärm så funkar den okej. Det är den som är längst till vänster.


Den som var lite dyrare (från OSRAM), den är till höger på bilden,  har också ett något kallare ljus än "vanliga" glödlampor eller lågenergilampor av bättre kvalitet. Dock är den bättre än den billigaste LED-lampan. Den ser ut lite som en massa små stjärnor inuti en glödlampa när den är tänd, rätt cool faktiskt! Den kan man ha i en kökslampa eller i en sänglampa, det blir en ganska fin effekt att den liksom "glittrar".

Jag ska köpa nån av de lite dyrare LED-lamporna snart när jag får råd. Hoppas och tror att de är ännu bättre. Jag har hört väldigt mycket gott om ETC:s LED-lampor som man kan beställa genom deras klimatshop t ex. Det som verkligen imponerar med de här lamporna som jag trots allt testat är att de inte blir varma överhuvudtaget. Man kan lätt ta direkt i lampan även om den varit tänd i flera timmar och skruva ur den. Och de drar så hysteriskt lite energi att man nästan blir mörkrädd! Fast på ett bra sätt... :)



Kommentarer
Postat av: Karolina

Kul att läsa om dina erfarenheter av LED-lampor. Det finns ju en del att välja på och det blir dyrt om alla ska testa alla.

2009-12-11 @ 08:46:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0