Ät ogräs till middag

Min mamma har varit och hälsat på i helgen. Hon är väldigt bra på många saker, bland annat på vad man kan äta som växer vilt i naturen! Nässlor visste vi såklart om, och vi gjorde en supergod nässelstuvning till middag (tillsammans med morotsbiffar och kokt potatis) i fredags. En jättegod sallad toppad med färska maskrosblad hade vi också till. Nu har vi precis ätit ännu en lyxig vår-måltid till söndagmiddag, nämligen en kirskålsgratäng!

Kirskål växer ju precis överallt här i Åryd, och det är många som gör allt för att bli av med "ogräset". Men det är alltså även väldigt gott och nyttigt, så passa på nu när det är vår och ät det som går, och som växer helt gratis ute i naturen! Här är receptet på vår middagsgratäng! (Jag stekte även lite svamp tillsammans med purjon. Rekommenderas!)

Kom ihåg att det är nu på våren som man får passa på att plocka kirskål, nässlor, maskrosblad osv. Senare på sommaren är de inget vidare att äta. Maila mig gärna om du också har nåt kanonrecept på något ur naturens skafferi!



lev och må!

/ida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0